Guld

Allting som glimmar är inte guld, men här kan ni se aktuella guldpriser, och även se hur guldprisets utveckling har varit

Guldpriset uppdaterades 2015-10-08 : 18:22:09. Dollarkursen som guldpriset mäts i stod då i 8.252

Aktuellt guldpris ligger på 303.326 kr / gram


Och då är kursen 1143.30 USD / OZT (ett OZT är ca 31.1035 gram
Kilopriset för guld ligger på 303326 kr / KG

Så vad är då guldpriset för 18 karats resp 14 karats guld?

Guldpriset för 18 karats guld ligger på 227 kronor för ett gram
Guldpriset för 14 karats guld ligger på 177 kronor för ett gram


Först kommer lite mer information om Guld som råvara. Därefter så kan ni se olika prisgrafer över hur guldpriset har ändrats de senaste månaderna, året.

Guld är ett av de grundämnen som tillhör Ädelmetaller, ett värdefullt ämne. Den kemiska beteckningen för guld är AU och glimmar enligt många fint.
Guldtackor För oss som är intresserad av att investera och kanske även köpa guld så brukar man oftast köpa guld i guldtackor eller certifikat.
Guldtackor kan vägas i Troy OZ (1 Troy OZ är ca 31.1034 gram). Men det går även att köpa guld i 100grams-, 250grams- och 1kilostackor. Det finns även andra vikter på tackorna men dessa är de vanligaste.

En bild på en mindre tacka av vikten 1 Troy OZ.
1 oz guld
Det finns flera återförsäljare av guld i Sverige och även företag som har gruvverksamhet i Sverige. Det största är Boliden.
Men för privatpersoner som inte köper guld i mängder så finns det andra företag som säljer guld, tex Tavex mf.

Guld lunar coins

I Sverige så går det att köpa Australienska Lunar Coins från olika årtal. Dessa guldmynt har mönster från de olika kinesiska zodiakdjuren som olika år har.
Australiska Lunar coins
Så det finns sådana här mynt som är benämnt med årtalet dom gjordes samt det årets kinesiska zodiak djur.
Dessa djurtecken är.
Hund.
Gris.
Råtta
Oxen
Tigern
Haren
Draken
Ormen
Hästen
Fåret
Apan
Tuppen.

Här nedanför kan ni se utvecklingen på guldpriset det senate året.
Vi har valt att visa det i USD /OZt. Så detta är dollarpriset för 1 Troy OZ.
Vill ni ha det aktuella priset för guld så har vi skrivit om det på början av denna sida.Aktuellt guldpris


Guldets prisutveckling 3 månader


Guldets prisutveckling 6 månader


Guldets prisutveckling 12 månader

Användarnas information om
Jag tror att vi snart kommer att se guldpris under 1000 USD dollar igen. För det har stuckit så mycket dom senaste åren så något måste det gå ner snart igen.

Användarnas information om
Bra sida och det hjälper faktiskt att ni skrivit ut vad priset för 18 karats guld resp 14 karats guld är. Helt perfekt, än en gång tack för denna guldsida.

Användarnas information om
kommer gå upp till 498,34kr gramet som max

Användarnas information om
Finnsigen anledning att duld ska ner på 1000$ uns igen sm någon srev. Nästan samtligaexperter pratar om väsentligt högre priser än 1500. Kina och många andra länder med kapital dränerar marknaden på investeringsguld. Så länge världen är i ekonomisk gunging vilket den kommer att vara under överskådlig tid så kommer guldet att stiga. Man ska värdesäkra sig själv genom att lägga 5-20% av sitt kapital i guld. Thomas

Användarnas information om
Jag hade gärna velat se en graf med guldpris i SEK och inte bara i USD. Intressant med folk som kommenterar att guldpriset är högt och att de tror att det måste falla bara pga att det har stigit så mycket utan att ha en aning om varför det det har stigit. Om man istället tar del av lite analyser så finns det ingen anledning att sälja nu bara pga att priset är högt. Det kommer gå mycket högre speciellt mätt i USD.

Användarnas information om
när hitades guld i boliden¨

Användarnas information om
Oj 266 kr måste nästan vara någon topp på guldpriset. Riktigt högt, kanske ska ta och sälja av sitt guld. Vilka ska man egentligen sälja sitt guld till ?

Användarnas information om
Var kan man köpa t.ex 1 kg guld ? Stig

Användarnas information om
2011-08-09 Platinapriset är 363.82 kr / gram, guldpriset ligger på 364.24 kr / gram :)

Användarnas information om
Då stämmer det bra :) Var å sålde mitt guld för 2 veckor sedan, visst dom betalar inte ut fullt pris med tanke på att dom också måste göra vinst men fick iaf 2052 kr för skrot som bara låg hemma. Tror det var Guld till pengar jag sålde till...? Orkar inte leta fram kvittot... Då dom var här i Hudiksvall. /Robert